maandag 21 oktober 2013

Minder zappers, meer kijkers

Wederom is de expositie goed bezocht en dit keer minder zappend publiek, maar meer kijkers. De expositie "Tis een Wonder" is gemaakt op het thema van de KunstVaarRoute wat dit weekeinde werd afgesloten.

Anja Claassen had een prachtig krachtig persoon gemaakt opgebouwd uit pillenstrips. Het werk "Ik slik, dus ik besta" oogstte sowieso veel bewondering, maar ook gespreksstof over medicatie, gezondheid en de beleving van medicalisering van klachten.

Hennie van Vliet vertelde door eenvoudige kleurige beelden wat zij verwondering was voor de techniek van het kunstlicht en de magie in de doka.

Aangezien Martina Verhoeven helaas ziek was geworden is Jan Kees Helms zijn archief ingedoken en toonde experimenteel doka-werk en ouderwets documentaire werk, waarbij zijn verwondering voor het nieuwe leven in de moederbuik en aan de borst verbeeld werd.

Samen met M.E.S.S.Y heeft hij onder de naam StrangString de soundtrack voor de korte film "Miracle" gemaakt, wat eveneens een ode is aan het moederschap.

Kortom, een mooie intieme expositie, waarbij veel mensen bleven hangen om het werk op zich in te laten werken.

https://plus.google.com/photos/113249127673394330123/albums/5937274590040715745Jan Kees Helms - Miracle from jankeeshelms on Vimeo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten