woensdag 9 oktober 2013

Tis een Wonder


De binnenstad van Amersfoort tijdens de KunstKijkRoute in het teken staan van het thema van de KunstVaarRoute. Vanaf mei zijn in de grachten kunstwerken te bewonderen die gemaakt zijn onder de noemer “Tis een Wonder.” Voor de afsluitende expositie zal de binnenstad opgefrist worden met kunstwerken van deelnemers van de KunstKijkRoute.

 Naast dit kunstzinnig geweld, zal De Werkplaats zijn poorten openen werk laten zien van vier kunstenaars die zich door dit thema hebben laten inspireren.

De Belgische fotografe Martina Verhoeven timmert ruim 20 jaar aan de weg en veel van haar fotografie siert de hoezen van haar echtgenoot Dirk Serries. Haar werk kenmerkt zich door oog voor detail, zorgvuldige vormgegeven composities of een abstracte sfeer. Voor deze expositie zal zijn een serie laten zien welke de fantasie prikkelt door wonderlijk vormgegeven beelden.

Onze gast-exposante Anja Claassen gaat verder met haar serie “Ik slik dus ik ben” waar ze door middel van pillenstrips driedimensionaal werk maakt, waarbij zij onverschrokken reflecteert op haar eigen situatie.

Hennie van Vliet laat leiden door natuur- en scheikundige wonderen die in deze tijd niet meer als wonder worden gezien, maar als iets wat als gewoon wordt ervaren.

De eeuwenoude band tussen moeder en kind blijft voor Jan Kees Helms een wonder. Samen met de Zeeuwse muzikante M.E.S.S.Y hebben zij een soundtrack samengesteld voor een korte film, waarin de band tussen moeder en kind wordt verbeeld.

Om 15.00 uur zal er weer een ligconcert worden verzorgd door StringStrang, waarbij je je in een donkere ruimte kan laten meenemen in eindeloos herhalende geluidslagen.

Expositie: 20 oktober 2013 van 12 – 17 uur

De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 AC Amersfoort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten