maandag 28 oktober 2013

Heen en Weer

De titel van de laatste expositie van 2013 is geïnspireerd op het keramisch werk van Anja Claassen. Anja Claassen laat tijdens de expositie zowel keramiek als haar nieuwe pillenstrip beelden zien. Haar keramiek werk 'Heen en weer' is meer abstract en ritmisch, bijvoorbeeld een rustig afwegen en van alle kanten bekijken van voors en tegens. Waar je het heen en weer van zou kunnen krijgen... Met de beelden uit de serie 'Ik slik dus ik ben', opgebouwd en gevormd uit pillenstrips, laat Anja enkele verschillende kanten van het 'pillenslikker zijn', zien.

Hennie van Vliet laat twee poëtische foto's zien, waarop minimalistische wijze het thema wordt benaderd. 

ART69BRUT bestaat uit het duo Tony Stirner en Suzanne aka Eye FotoArt 69. Beide zijn al jaren actief in de underground noise-scene onder de namen Doodshoofd, Stirner en SUE 69 en brengen muziek uit op onafhankelijke underground labels. Daarnaast maken zij als duo collages, digitale kunst, fotografie, installaties, performances, video's, schilderijen en glitch art. Tijdens de expositie zullen zij hun eigen autonome werk zien. Ook hebben zij zowel geluid als video wat Jan Kees Helms heeft opgestuurd bewerkt, wat vervolgens weer door hem bewerkt zal worden. Zo is het werk heen en weer gegaan en gemanipuleerd op ieders wijze.

Jan Kees Helms komt met een korte film met een soundtrack van StrangString en M.E.S.S.Y waarbij twee mensen zich laten leiden en begeleiden in de aftasting van het lichaam. 

Om 15 uur zal Post Mortem het noise-concert "WoordenStom" spelen in de donkerte, waarbij het geluid eveneens heen en weer zal worden gaan. "WoordenStorm" is gebaseerd op de verboden teksten van dichteres en activiste Joke Kaviaar. 

Expositie:
17 november 2013 van 13 - 17 uur

De Werkplaats
Valkestraat 6
Amersfoort
Geen opmerkingen:

Een reactie posten