zondag 16 mei 2010

koeienloeien

Luid geloei is hoorbaar als bezoekers de poort richting De Werkplaats inlopen. We gaan terug in de tijd. Lang geleden was de ruimte van De Werkplaats een schuur of stal waarin dieren werden gehouden. Nu zijn ze terug, op doek, papier en beeldscherm.

Tine van Houselt woont tussen de koeien op de boerderij in de Achterhoek en schildert haar dames met ieder haar eigen karakter en uitdrukking. Een zestal zorgvuldig geschilderde koeienschilderijen vulden de ruimte. Het werk van Baukje Rienks daarentegen is losjes van opzet. Snelle geborduurde schetsjes op de sfeervolle verroeste metalen achtergrond. Een rol papier met daarop waterige tekeningen van Kirsten Konig lag gedrapeerd over de katrollen. Bezoekers konden tegen een luttel bedrag een tekening van de rol afknippen meenemen. Jan Kees Helms is op bezoek geweest op het bedrijf van Tine en Floris en heeft daar een korte poetisch film gemaakt van het leven van de koe. Van het kalfje in het stro tot het dagelijkse melken. De geluiden van de boerderij heeft hij verwerkt tot een intense geluidscollage.

Een mooie thematische expositie met vier verschillende interpretaties van koeien werd helaas door weinig mensen bezocht, maar de degenen die aanwezig waren, werden even weggerukt uit de stedelijke omgeving.De Werkplaats : Oude Koeien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten