dinsdag 1 juni 2010

Pretty in Pink

Tijdens de Roze Kunstkijkroute, als opmaat voor de tweede Roze Zaterdag in Amersfoort, vele kunstwerkjes die roze zullen zijn of geinspireerd zijn door homo-sexualiteit.

Rattawud Srivisut heeft twee mooie lange roze jurken gemaakt die op een galabal niet zullen misstaan. Hij heeft er deze woorden bijgemaakt:

Vriendin

Vriendin…vrij en vrolijk.
Vriendin…vriendinnen.
Vriend-in goede tijden.
Vriend-in slechte tijden.
Vriend-in mijn leven.
Vriend-in mijn hart.

Geïnspireerd door de weelderige jurken van Rattawud en de poetische muziek van The Use of Ashes heeft Jan Kees Helms de sprookjesachtige film "Pink Park" gemaakt, waar de donkere zoetigheid vanaf druipt en twee jonge vrouwen elkaar aftasten en in zichzelf opgaan.
Ellen Faber:
Op de expositie hangen 4 uniforme witte kartonnen kasten met een eenvoudig hang- en sluitwerk. Er is een keuze. Blijft de deur gesloten of wordt wat verborgen was getoond in het licht en ‘kom je uit de kast’’. Laat het ware gezicht zien in al zijn schoonheid; ‘hier ben ik’ ( It is showtime !) Elk kunstwerk verwijst op subtiele wijze naar de titel van de expositie.
Baukje Rienks:
Nieuwsgierig hoe De Werkplaats er pretty in pink uitziet? Dat kan, tijdens de Kunstkijkroute is de werkplaats helemaal ge-re-styled tot een gezellige living. Gehaakte kleedjes op de vloer, kussens om in te loungen, lampenkapjes voor de goede sfeer, rozen ook al hebben ze doorns en collages om het af te maken. Dit alles wordt natuurlijk compleet ton sur ton uitgevoerd in de teint Roze.

Kirsten Konig
Samen met Jan Kees Helms verzorgt zij voor een deel van de roze modeshow "Gender doesn't matter." Een preview van de gipsen kleding zal tijdens Pretty in Pink te bewonderen zijn.


Expositie:
De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 KD Amersfoort

Open:
20 juni van 14 - 17 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten