zondag 18 mei 2014

Terugkerende beelden

Vandaag spookte het lied "All that jazz" van Echo and the Bunnymen regelmatig door mijn hoofd. Het jazzweekeinde is voor de 35ste keer losgebarsten in Amersfoort en dat blijkt geen goede combi te zijn voor de KunstKijkRoute en prachtig terrasjesweer. 

De bezoekers die kwamen werden in ieder geval wel aangenaam verrast door de mix van het werk wat er werd geboden. De golf van Suzanne Compaan hing prominent in de ruimte en legde een verbinding met de geo-vormische fotografie van Esther Swaager van de Zeelandbrug. De portretten die zij heeft gemaakt in het atelier van Jan Kees Helms riepen een Oost-Europese sfeer op met veel nostalgie en melancholie. In de trailer van de film BlootGeven van Jan Kees Helms was Esther Swaager zelf te zien en werden de beelden begeleidt door een naargeestig gedicht van Allen Ginsberg. Hennie van Vliet had de nodige gesprekken met bezoekers over zijn zoektocht naar harmonie voor de komende expositie van Fotogroep deeez! 

Al met al een mooie expositie met mooi klassiek zwart-wit fotografie en verrassende combinaties van vilt, metaal, gips en lood.

https://plus.google.com/photos/113249127673394330123/albums/6014834139132397441

Geen opmerkingen:

Een reactie posten