zaterdag 31 december 2011

Donkere Dagen

Donkere Wolken spannen zich samen. Economische onzekerheid, meer staatscontrole, de hand op de knip, een restrictiever toelatingsbeleid in Europa, toename van het gebruik van antidepressiva en … natuurlijk lange nachten en korte dagen. Tijd om de donkerte eens flink uit te buiten door middel van fotografie en video.

Nico Brons is een gedreven, gepassioneerd en enthousiast free-lance fotograaf. Fotografie is voor hem een beleving en onlosmakelijk verbonden met emotie. Dat ziet u terug in het fotowerk van zijn hand. Nico maakt sociaal menselijke reportages, portretten voor bedrijven en particulieren en concertregistraties. In zijn autonome werk ziet u ook abstractie, fotobewerkingen, vreemde scenes, donkere kanten, maar ook humor terugkeren. Hij gaat “buiten de lijntjes” en laat daarin verfrissende en vernieuwende dingen zien. Daarnaast is Nico een fotograaf die vaak met de Apple iPhone werkt. Met behulp van dit apparaat worden buitengewone beelden, portretten, landschapjes en abstracte voorstellingen gecreëerd. De werken komen allemaal tot stand in de iPhone zelf.
Eric Engelhard woont en werkt in de Verenigde Staten. De foto van Tori Lyons is afgelopen winter gemaakt in T the Central Valley van Californie. Hij wrest met een analoge camera met 4x5" inch negatieven. Hij zegt over zijn were: "My approach to photography is to maintain the simplicity of themoment. I use natural light, open rural settings, and long abandoned building that reflect the austere landscape of my home. I often see the gloomy winters and harsh summers as favorite characters in my images. I enjoy processing all of my work at home and have plans to
make handmade books."

De donkere nacht, dat is waar Bernd Oschelda overdag op wacht. Om dan vervolgens in het pikkedonker, met zijn arsenaal van licht, lightpaintings te maken.
" in het donker
ben ik het licht
in het licht
ben ik de schaduw
op de grens van donker en licht
ben jij de tijd "

JHACK is een samenwerking project tussen Al Conroy en Jan Kees Helms. In de jaren '80 hebben zij al samen muziek gemaakt via de post, nu per email. Geluiden worden uitgewisseld en bewerkt en geïnterpreteerd om te komen tot een compositie. Voor de korte film JHACK is de soundtrack Darker Days gemaakt, die op hun eerste CD-R zal verschijnen. De korte film van Jan Kees Helms toont twee mensen in bed, wachten tot het licht wordt en als het licht er inmiddels is, is het wachten tot het weer donker wordt.

Expositie:
De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 KD Amersfoort

Zondag 15 januari 2012 van 13 - 17 uur (tijdens de KunstKijkRoute)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten