zondag 20 november 2011

Mistige Kippenvel


Vanaf de vroege ochtend tot de late avond, mist en nog eens mist. Geen hand voor ogen te zien en de ANWB die wederom een oproep deed om vooral thuis te blijven. Ondanks al deze ongemakken trotseerden toch vele KunstKijkMinnaars en Minnaressen de grijze muur.

Glimlachend liepen zij naar De Werkplaats binnen, nadat zij erop geattendeerd werden op het thema "Kippenvel." De koude zat er namelijk al goed in de botten. De vleeskleurige jurk van Kirsten König stak moeiteloos af tegen de intieme fotografie van Hennie van Vliet, met zijn fotodocumentaire over het proces van de borstkanker van zijn vrouw. Zijn foto geïnspireerd op verhalen over kindermishandeling is ijzigwekkend herkenbaar en suggestief.

De kleurrijke schilderijen van Marcel Herms en Al Conroy gaven een blik in de keuken van de kip, al dan niet geslacht, op de boerderij of op het bord. Even bizar en verrassend als altijd. Actrice Sharona Hall oogste veel bewondering en waardering door haar ingetogen spel en durf in de korte film van Jan Kees Helms met de koude soundtrack van Nigel Samways.

Kippenvel sloot naadloos aan op het vochtige weer en wist de bezoekers te boeien door de diverse interpretaties van het thema.


De Werkplaats - KippenvelJan Kees Helms and Nigel Samways - Kippenvel from jankeeshelms on Vimeo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten