maandag 6 juni 2011

GewichtsLoos

De afvalrace gaat door, het moet steeds lichter en slanker, ook al presenteren zogenaamde +modellen zich meer en meer. Maar goed vetarm zal de zomerse expositie niet zijn, ook al is zonnebrandolie in de ban gedaan, om kankercellen zoveel mogelijk uit te bannen.

In ieder geval zal Ellen Faber gesneden portretten laten zien, fysiek gezien haast gewichtsloos, maar met een gewichtige thematiek, over de relatie vader, dochter, moeder, zoon en kleinzoon.

Een doorlopende mode-performance in de kast, is de nieuwe creatie van Rattawud Srivisut. Koel, transparant doorschijnend als ochtendnevelen…. Of zacht, zwoel en warm als het laatste zonlicht op het einde van een mooie lentedag…. Een vrouw, gewichtloos lijkende, door de lichte dunne gewaden die zij draagt… en ontdoet, laag voor laag….

Jan Kees Helms werd flink geraakt door de stem van de Japanse muzikante Manami N. Zij bedient vele muziekstijlen en weet deze moeiteloos aan elkaar te verbinden met haar experimentele klanken. Voor de film GewichtsLoos heeft zij een track geschreven. Een corpulente vrouw speelt de hoofdrol in deze lichtvoetige film.

Expositie:
Zondag 19 juni 2011 van 14 – 17 uur

De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 KD Amersfoort

Meer informatie:
http://dewerkplaats.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten