zondag 18 april 2010

Groen Gras zindert

De lente was in de lucht, het Smartlappenfestival in de binnenstad ontroerde vele zielen en De Werkplaats had haar deur geopend met verse kunst van scholieren van de Prins Willem Alexanderschool met een achttal korte filmpjes die zij hadden gemaakt met Jan Kees Helms. Onder een lekkere beat kwamen deze films voorbij en de toeschouwers werden getrakteerd op filmpjes over pesten, vriendschap, jezelf-zijn, verdwijntrucs en een korte thriller waarbij iemand viel van een Monickendam.


Baukje Rienks toonde sferische foto's waarbij kleur en vorm belangrijke ingredienten waren voor strakke vormgegeven beelden met een zachte toon. Kirsten Konig had een viertal getekende portretten in haar bekende tekenlijn. Jan Kees Helms vertoonde een korte film over jaaghutten in Duitsland, welke bestond uit foto's en fieldrecordings.


Rattawud Svirisut vulde de middenruimte met twee jurken met verschillende lagen met daaronder schoenen op een stuk gras. Hennie van Vliet toonde een tweetal foto's van grasvelden. Helaas was het verboden om het grasveld te betreden.


Wederom een afwisselende expositie waarin het diverse werk elkaar wist aan te vullen en te versterken.De Werkplaats - Groen als Gras

Geen opmerkingen:

Een reactie posten