zondag 26 mei 2019

Muzikaal Reizen VI

We pakken de draad weer op en er wordt weer muzikaal gereisd in De Werkplaats. Dirk Serries heeft al twee maal eerder concerten gegeven die georganiseerd zijn door De Werkplaats. Op zaterdag 7 juni komt hij met de Britse violist Benedict Taylor en zullen zij al improviserend de ruimte vullen met vrije geluiden. Het duo heeft een CD uitgebracht op het avontuurlijke label New Wave of Jazz wat wordt gerund door Dirk Serries. 

Dirk Serries is al meer dan 30 jaar actief in de muziekwereld en heeft meer dan 150 albums uitgebracht. De laatste jaren legt hij zich met name toe op geïmproviseerde muziek en speelt hij samen met diverse muzikanten uit deze scène. De spannendste samenwerkingen op dit moment zijn Kodian Trio, YODOK III en TONUS waar Benedict Taylor eveneens deel vanuit maakt. 

Benedict Taylor is componist en violist en geeft compositie, improvisatie en performance lezingen aan de Royal College of Music en Goldsmiths College. Hij speelt op gerenommeerde festivals en concertzalen en is oprichter en artistiek leider van het muziek collectief en onafhankelijk label CRAM.

Voorafgaand aan dit concert zal Jan Kees Helms een nieuwe minimale compositie spelen voor harmonium. Hij keert hierbij terug naar zijn muzikale roots, waarbij als kind op orgelles zat. Jan Kees Helms speelt atmosferische muziek waarbij herhaling een belangrijk element is binnen zijn muzikale wereld. Hij brengt muziek uit op het onafhankelijke label Lor Tapes. 

Als afsluiter zullen de drie muzikanten gezamenlijk een improvisatie spelen onder de naam TONUS. TONUS is een project van Dirk Serries waarbij hij met andere muzikanten een improvisatie speelt. Dit kan zijn naar aanleiding van bijvoorbeeld een grafische beeld. Instrumentarium: harmonium, bowed acoustic guitar, pitchpipes en viola. 

De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 KD Amersfoort 

Zaterdag 20.30 uur (deur open 20.00 uur)
Entree: 5 euro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten