zaterdag 13 mei 2017

ReAct

Vaak ontstaat werk uit een ander werk, soms direct en een andere keer jaren later. In de maand mei laten de deelnemende kunstenaars werk zien wat is ontstaan als reactie op een ander werk. 

Marcel Herms en Jan Kees Helms kennen elkaar al sinds de jaren tachtig. Toendertijd wisselden zij zogenaamde fanzines en tapes uit middels de post. Nu zijn ze een kettingreactie aangegaan en reageren op elkaars beeld. Via whatsapp worden de beelden uitgewisseld. Ieder werkt op zijn eigen manier, maar voornaamste gemeenschappelijke deler is dat beide werken direct vanuit hun intuïtie en gevoel. Een afwisseling van rauwe tekening en iPad foto’s neemt de kijker mee in hun associatiespel.

Door de jaren heen komt steeds een beeld terug met twee figuren. Ze horen bij elkaar maar zijn niet hetzelfde. Qua sfeer  (van grimmig naar “zoet”) en qua stijl zijn ze ook verschillend, omdat het in een andere levens fase is ontstaan. In mei zal Jose Hutjes drie van deze combinaties meenemen.

In reactie op melancholische foto's van Jan Kees Helms laat Hennie van Vliet een serie zien, waarin hij de invloed van het verschijnen en verdwijnen van beeldelementen onderzoekt. En in reactie op het keramiek van José Hutjes speelde hij met de combinatie van steenkleuren en Stijl-geïnspireerde vormen.

Expositie: 21 mei 2017 van 13 - 17 uur
De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 KD Amersfoort


Geen opmerkingen:

Een reactie posten