maandag 3 april 2017

Maanlanding en Opstanding


De tweede expositie valt samen met Pasen en heeft voor de vaste exposanten van dit seizoen het gezamenlijke thema Opstanding. Daarnaast laten we meer dan vers werk zien van een kunstenares in spe. 


Eefje van den Akker is leerlinge aan het Vathorst College en heeft voor haar eindexamen Maanlanding gemaakt. Eefje zegt hierover: "De gekleurde portretten staan voor de dagen van de week, maandag tot vrijdag. De werken staan voor de verbinding die we met elkaar hebben, alles is namelijk gemaakt zonder het penseel van het papier te halen, zodat alles met elkaar in verbinding staat. Toch heeft elk individu een andere beleving."

Hennie van Vliet is, net zoals de vorige keer, met het programma Paint gaan schilderen. Hij toont het paasbegrip "opstanding" in de stijl van De Stijl. Maar hij laat ook een "gewone" foto zien.

De KunstKijkRoute valt deze keer samen met Paaszondag. Op zondag 16 april laat José Hutjes keramische beelden zien die verwantschap hebben met het lijden van Christus en de opstanding uit de dood.

Jan Kees Helms laat een aantal foto's zien met als titel Opstand! De reportage foto's van strijdbare acties zijn gemaakt tijdens de afgelopen vastenperiode. 

Expositie : 16 april van 13 - 17 uur

De Werkplaats

Valkestraat 6

3811 KD Amersfoort 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten