donderdag 3 april 2014

Work in Progress #02 "Kruisweg, Swinging Tits, (het kaartenbakje) en hout"

Pasen en kunst. Is dat een gouden combinatie? Gezien de kunstgeschiedenis wel... Hoeveel Passions zijn er al wel niet geschreven en uitgevoerd? Hoeveel crucifixen zijn er in omloop?

In deze traditie heeft Jan Kees Helms enkele jaren terug de serie Kruisweg gemaakt, naar aanleiding van de staties die te zien zijn in vele katholieke kerken. Het is zijn laatste serie die hij in de doka heeft gemaakt. Daarnaast laat hij een nieuw fragment zijn uit de film “BlootGeven” en een fotografisch werk wat is geinspireerd op de serie Swinging Tits van Sandra Jacobs.

Sandra Jacobs exposeert twee kleine werken uit de serie ‘SWINGING TITS’ (& more).
De eerste ‘Swinging Tits’ is ontstaan vanuit het feest dat ‘fijne relatie’ heet en gaat over genieten. Genieten in alle vrijheid omdat je goed in contact bent met jezelf en jouw eigen lijf. Omdat dit eerste schilderij eigenlijk gewoon een heel fijn schilderij werd is Sandra er meer van gaan maken. De serie, die zo is ontstaan, gaat over tevreden zijn met jezelf omdat het helemaal goed is zoals het is.

Hennie van Vliet verwerkt zijn bezorgdheid over de gebeurtenissen rondom De Krim en de historische parallellen, die getrokken zouden kunnen worden in de kleine installatie “(het kaartenbakje)”.

Suzanne Compaan toont 'mijn houtjes'... Wanneer zij resten van omgekapte bomen ziet, moet zij er wat van meenemen. Zij beleeft het natuurlijke, maar wil er ook iets van haarzelf aan toevoegen. Zo ontstaat er altijd een bijzonder, zeer uniek werk. wat je ziet is hout van brons of met papier of glas gecombineerd.

De Werkplaats
Valkestraat 6
3812 KD Amersfoort

Open:
20 april van 13 – 17 uur (tijdens de KunstKijkRoute)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten