vrijdag 10 mei 2013

Lied van Angst


Naast het beeldend werk van Louise de Vries Lentsch, Hennie van Vliet en Jan Kees Helms zal in de expositie "Lied van Angst" de film "A Noisy Delivery" getoond worden. GX Jupitter Larsen is de maker van deze film. De film verhaalt over een koppel die naar het postkantoor gaat, maar uiteindelijk gaat het niet over het postpakket, maar of filosofie.
GX Jupitter Larsen is een Amerikaanse kunstenaar die sinds de jaren '80 noise maakt. In de jaren '80 en '90 maakte hij zogenaamde destructive art, onder andere met de groep The Haters. De kracht van de noise van GX Jupitter Larsen is dat er een maatschappelijke laag in de muziek en kunst zit.
Post Mortem, een noiseproject van Jan Kees Helms, zal een concert geven met als basismateriaal vier cassettes van The Haters. De noise uit de jaren '80 zal worden hergebruikt en omgezet in een nieuw kader. Een cassette van deze tape-improvisaties zal worden uitgegeven op het Duitse label Kultur Terrorismus.

Hennie van Vliet zal twee foto's tonen, waarin de dagelijkse herrie en angst verbeeld wordt. Louise de Vries Lentsch heeft het boek Lied van Angst gemaakt. In haar kunstenaarschap en coach is zij bezig met het thema "De reis van de ziel." Hier komt angst vaak naar boven. De angst die beklemd, zwart is en vertroebeld. 
De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 KD Amersfoort
expositie : 13 - 17 uur
film "A Noisy Delivery" : 13 en 15.30 uur
performance Post Mortem : 15.00 uur


Geen opmerkingen:

Een reactie posten