zondag 3 juni 2012

Pokerface


Niet laten zien wat je in je hoofd afspeelt om een hoger doel te bereiken, het winnen van het spel, het verkrijgen van macht, het bespelen van mensen en wellicht wel het spelen met mensen. Voor dit alles wordt een pokerface opgezet, om je ware bedoelingen, emoties en mogelijkheden te verbergen.

Beatrice Morabito is een Italiaanse kunstenares die werkt en woont in Genoa. Zij werkt met poppen, wat voor haar een middel is om gevoelens via de pop te uiten, gevoelens van honger, onderdrukking, liefde, masochisme, sadisme, haat, spijt, passie en ga maar door. Het maken van zelfportretten door middel van de iPhone is begonnen voor de lol, maar is nu ook een middel om haarzelf te uiten en streeft hierbij niet naar perfectie, maar naar liefde en aandacht, iets waar elk mens naar op zoek naar is.

Hennie van Vliet komt eveneens met een fotografisch zelfportret, waarbij zijn droge humoristische inslag subtiel is verwerkt.

Kirsten König heeft een serie portretten gemaakt, waarbij het ene getekende portret het andere portret als uitgangspunt is. De situatie veranderd, maar de uitdrukking blijft hetzelfde.

Alejandra Slutzky maakt een gedicht over het bovengenoemde fenomeen, is het de player die zijn gezicht in de plooi houdt of wordt het een politicus die al zijn emoties wegcijfert om het succes te behalen.

Jan Kees Helms maakt een korte film met een soundtrack van JHACK (Jan Kees Helms en Al Conroy) . Een minimaal drone veranderd in een muzikale explosie. Ondanks dit spetterende eind, weet de actrice haar gezicht strak te houden.

Expositie:
zondag 17 juni van 13 - 16 uur (tijdens KunstKijkRoute)
LET OP : niet tot 17 uur, ivm vernissage expositie De Verstilling om 16 uur)

Lokatie:
De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 KD AmersfoortGeen opmerkingen:

Een reactie posten