donderdag 7 april 2011

Spring

"It's springtime baby" is een nummer van de legendarische Utrechtse doomband Coïtus Int uit de jaren '80. Maar geen tijd meer voor zwarte jassen en neergebogen hoofden. Spring is in the air en spring eens in de lucht.


Kinderen van groep 7 van basisschool De Tafelronde hebben met begeleiding van Jan Kees Helms vijf korte filmpjes met foto's gemaakt, waarin springen en lente inspiratiebronnen zijn voor deze dynamische filmpjes.


Cristian Bruiton is geboren is Ecuador en werkt nu in de Verenigde Staten. Hij is al jaren bezig met het doorgaande project "Defying Gravity" waarin het zich toelegt op het menselijk lichaam die zin heeft om te springen. Zijn hele leven doet hij aan gymnastiek en dat is te zien in zijn fotografie waarin het atletisch menselijk lichaam een belangrijke rol speelt. Voor deze expositie een zevenluik van prachtige gecomponeerde sprongen.


Kasper van Hoek speelt om zelfgemaakte snaarinstrumenten en interfaces voor de computer. De geluiden van het instrument worden in de computer herhaald en over elkaar heen gelegd; aangestuurd door speciaal daarvoor gemaakte panelen met knoppen. Het resultaat is een sferisch, verhalend geluid dat tegelijkertijd herkenbaar als complex is. Speciaal voor zijn optreden in De Werkplaats zal hij ook gebruik maken van vooraf opgenomen geluiden die op eenzelfde manier bewerkt, en meegenomen zullen worden in de compositie.


Vanessa Rossetto is componiste en schilderes en woont en werkt in Austin -Texas. Voor haar muziek gebruikt zijn kamermuziekinstrumenten, field-recordings en electronica. Sinds 2008 runt zij haar eigen CD-R label Music Appreciation en geeft haar eigen muziek uit. De muziek voor de korte film van Jan Kees Helms bestaat uit bewerkte field-recordings en zij heeft zich laten inspireren door de snelle groei en veranderingen binnen de lente.


Jan Kees Helms heeft zich laten inspireren door de snelle muziek van Vanessa Rossetto en heeft een korte film gemaakt waarin sprongen vertraagd zijn gemonteerd, waardoor er een discrepantie optreedt tussen beeld en geluid. Ook hij is net als Christian Bruiton gefascineerd door het menselijk lichaam en hoe zij zich verhouden tijdens de beweging.


Kirsten König zoekt het minimale en fijngevoelige op. Achter glas zijn ragfijne knip- en naaiwerkjes met vloeipapier, draad en krijt te zijn. Het zit allemaal nog in de kas, voordat het echt los kan barsten.


Open :

Zondag 17 april van 14.00 - 17.00 uur


Optreden Kasper van Hoek:

Zondag 17 april om 15.30 uur


Locatie:

De Werkplaats

Valkestraat 6

3811 KD Amersfoort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten