vrijdag 11 maart 2011

Uit de Knop

Het broeit, kriebelt en ruist. De koude gaat uit de lucht en alles wat bedekt was komt naar buiten.


Nico Pronk, tekenaar uit Weesp, heeft een vierluik gemaakt van een mannelijk naakt model die zich presenteert van gesloten houdingen naar open poses. Van dit proces heeft Jan Kees Helms een korte film gemaakt met geluidsopnames van het atelier en het gekras van houtskool op de ezel van Nico Pronk. De ontwikkeling van het beeld staat centraal binnen deze film. "Uit de Knop" is de tweede film die dit duo heeft gemaakt, De Tranen van Eros was al eerder te zien in De Werkplaats.Henri Senders komt terug in De Werkplaats met zijn intieme beelden. Zijn modellen fotografeert hij met natuurlijk licht en het liefst in de natuur. Deze keer een selectie van lentebeelden, waar ingehouden levenslust vanaf spat.


Voor dit lentethema van de Werkplaats schudt Kirsten König de winter van het lijf met een jurk gemaakt van een dekbedhoes. Fris groen katoen wordt een bloem die net uit de knop komt – weg met de winterslaap!


Om 16 uur zal Jan Kees Helms een live-concert geven in het kader van het project OlieWagenWerken. Geluiden van de Wagenwerkplaats en het Oliemolenkwartier worden met elkaar vermengd met drony gitaarklanken.


Zondag 20 maart 2011 van 14 - 17 uur.


De Werkplaats

Valkestraat 6

3811 KD Amersfoort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten