zondag 16 januari 2011

Lege Ruimte gevuld

De ruimte van de Werkplaats was minimaal gevuld met beeldend materiaal, maar de intense muziek van Machinist vulde volledig de ruimte. Zeker wanneer het geluid van de ene kant naar de andere bewoog werd de bezoekers meegezogen in de drones van de muziek. Wanneer de bezoeker zich hiervoor wilde afsluiten, was dit goed mogelijk door via de koptelefoon je te laten meevoeren met andere muziek van Zeno van den Broek/Machinist.

Inner/Outer, een film van Zeno van den Broek toonde mensen die niets zaten te doen, terwijl zij waren aangemeld bij een chatprogramma via internet. Lege ruimtes en lege blikken worden gedeeld met de rest van de wereld.

Kirsten Konig had van behangpapier kleine illustraties gemaakt en een ruimtelijk werk, minimaal, herkenbaar, maar toch verrassend.

Olaf Helms maakte liet zich inspireren door de leegte en maakte een flipboekje waarin de gedachten verdwenen en een tekening waarin het hoofd volledig leeg van van gedachten.

Jan Kees Helms heeft een korte film gemaakt met de muziek van Machinist en had een lange gang gefilmd, waarin de deuren open en dichtgaan, als er gedachten komen en gaan. Uiteindelijk blijft er een lege gang over.

Bezoekers blijven onze samenwerkingen waarderen en noemen de compilatie verrassend, experimenteel, bizar en dat wij keer op keer een mooie intense sfeer weten te maken.Jan Kees Helms & Machinist : Ruime Leegte < > Lege Ruimte from jankeeshelms on Vimeo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten