zondag 21 maart 2010

De Werkplaats ontboezemt

Een torso draait rond in de ruimte, gedichten flarden van Alejandra Slutzky zijn als een collage geplakt binnen het borstpartij. De lezer wordt uitgedaagd om haar ontboezemingen te ontmaskeren. Het gedicht is geïnspireerd ophet object van Jan Kees Helms. Het geluid van Fever Spoor vult de ruimte met geknisper en gekraakt terwijl de hand van Jan Kees Helms verdwijnt in de borstkas. Een kleurrijke wilde kollage van Marcel Herms hangt geintergreerd met de oude baksteen struktuur vastgenageld aan de wand.

Intiem en sereel liggen twee harten op een tafel. Donker en licht als twee afgescheiden werelden. Wanneer je dichterbij komt en tracht de uitgeknipte poëtische woorden van de perzische dichter Haziz te lezen overvalt je de zoete geur van zeep. Een verrassend object van Ellen Faber.

Dagboekfragmenten van Baukje Rienks hangen aan een lijn, woorden, beelden en draad vertellen kleine openbaringen die prikkelen tot nieuwsgierigheid. En op wie is Kisten König stiekum verliefd. Een tipje van de sluier wordt opgelicht in een viertal tekeningen, maar laten nog veel te raden over.

"Hand in eigen boezem" was het thema in deze rustige expositie die plaats vond op de eerste lentedag van 2010. De natuur ontluikt, maar is nog niet tot volle wasdom gekomen. Ontboezemingen zijn zeker gedaan, maar niets alles is bloot gelegd...

De Werkplaats: Hand in Eigen Boezem
Geen opmerkingen:

Een reactie posten