woensdag 29 april 2009

17 mei: Safety Instructions

Het oude werk van de Amerikaan Dan Burke en met name zijn artiestennaam "Illusion of Safety" was voor Jan Kees Helms in 2005 een aanleiding om een fotoserie samen te stellen met onderwerp hoe de Nederlandse samenleving omgaat met veiligheid en beveiliging. De serie werd getoond tijdens het grote Bevrijdingsfestival wat werd georganiseerd door Amersfoort Solidair.Nu vier jaar later is het onderwerp actueler dan ooit. De aanslag in Apeldoorn op de Koninklijke familie en de Mexicaanse griep doen de vraag om meer veiligheidsmaatregelen harder klinken dan ooit.

Jan Kees Helms heeft Dan Burke uit de Verenigde Staten gevraagd twee muzikale composities te leveren voor nieuwe films. In één van de films wordt belicht hoe het geheugen van mensen werkt en wat voor invloed dat heeft in de het onthouden van bijvoorbeeld het gezicht van een dader van een misdrijf of geweldsincident. Welke kenmerken onthoudt een mens en wat welke delen worden vergeten.

Freek Bergervoet exposeert zijn werk "Over de moraal zijn we het eens." Een kritische beschouwing op de hedendaagse politiek. Ariën Bakker en Kirsten König zullen eveneens met nieuw en speels werk komen rondom het bovengenoemde thema. Kirsten zegt over haar werk voor deze expositie: "Mijn helmpjes voor het thema 'Safety Instructions' zijn geïnspireerd door de zo gewoon geworden schijnzekerheid van de valhelm voor het kind, om te beschermen tegen gevaren in het verkeer. Op een driewieler leren rijden, met blokjes bouwen, in de zandbak spelen: kinderen moeten gewoon op een gezonde manier vies en beurs kunnen worden en korstjes op hun knietjes krijgen."

In May we will exhibit an excellent critical exhibition with the subject "The illusion of safety." Different kind of arts will be exhibited during this afternoon.

Open:
17 mei 2009 van 14 - 17 uur.
Valkestraat 6 te Amersfoort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten