woensdag 10 december 2008

Darkroom
Zondag 21 december is de kortste dag van het jaar. Op deze donkere dag een duistere expositie waarin bezoekers van De Werkplaats zich kunnen laten onderdompelen in de darkroom.

Jan Kees Helms heeft op internet een oproep geplaatst met de vraag of mensen hun ervaringen in de darkroom wilden vertellen. Gerrit Bosman heeft hierop positief gereageerd en heeft zijn ervaringen verteld. Zijn stem en verhaal is te horen in de nieuwe film "Donkere Aanrakingen" met de onheilspellende muziek van Coil op de achtergrond. Naast deze nieuwe film is er ook nieuw fotowerk te zien en heet werk van Kirsten König.
The darkest day in the year is 21 december. During this day we organize an dark exhibition. We create a darkroom in our exhibitionroom. People will be confrontated with a story of some-one who is visiting darkrooms. He tells his story in the short-movie of Jan Kees Helms called "Dark Touching." New hot work is made by Kirsten König.

Expositie:
21 december 2008 : 14 - 17 uur

De Werkplaats
Valkestraat 6
Amersfoort

1 opmerking:

  1. De kracht van de donkere kamer zit in de combinatie van beeld, muziek, tekst en de ruimte waarin je bent. Ik was geroerd, al moet ik bekennen dat ik enigszins lacherig werd van de tekst, maar ja, dat zal wel verlegenheid zijn. Uiteindelijk is na afloop het gevoel behoorlijk treurig en eenzaam, zoals het bedoeld was. Het expliciete groepsverkrachtverhaal is door zijn onbeschaamdheid niet geil. De spanning van de donkere kamer zit in de fantasie, de eenzaamheid na het orgasme is echt.

    BeantwoordenVerwijderen