donderdag 8 november 2012

Animal Farm

Animal Farm roept natuurlijk direct associaties op met het befaamde boek van George Orwell, waarin de varkens de macht nemen en de andere boerderijdieren zich verzetten tegen de overheersing van dit dier.

Maar niet bij iedereen kwam deze associatie op. Shirin Reis Sadeh is kunstenares uit Iran en kende het boek niet. In haar thuisland heeft zij diverse exposities op haar naam staan en nam deel aan reizende exposities. Zij werkt met diverse materialen en varieert van traditionele Perzische schilderkunst met aquareltechniek tot abstracte schilderijen.

Dick Papa is een surrealistisch fotograaf en in zijn werk zijn dood en erotiek belangrijke thema's. In zijn gelaagde werk combineert hij mythische dieren en voorwerpen met mensen.

Marcel Herms is geen onbekende in De Werkplaats. Met zijn rauwe teken- en schildertechniek heeft hij beelden uit Animal Farm als uitgangspunt genomen en verbeeldt op zijn eigen eigenwijze de fabel over macht en overheersing.

Jan Kees Helms heeft zich laten leiden door een oud thema; de macht van multinationals als Mc Donald's en Burger King en drift om alles te laten wijken voor de productie van vlees. De korte film die met een iPhone is opgenomen wordt begeleid met een onheilspellende soundtrack van JHACK.

De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 KD Amersfoort

Zondag 18 november van 13 - 17 uur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten