zondag 18 november 2012

Animal Farm sluit 2012 af

Zo, dat was het dan... De laatste expositie van het jaar 2012 en helaas... de laatste keer dat Kirsten König een vaste bijdrage levert aan De Werkplaats.

Dit heugelijke feit hebben veel bezoekers mogen meemaken. De ruimte was af en toe hut
je-mutje vol en werd er over de hoofden gekeken naar het afwisselende werken van zeven kunstenaars die allen een eigen interpretatie gaven aan het thema Animal Farm.

Kirsten König had een prachtige Fox dress gemaakt. Dick Papa vermengde naakten met vissen in een surrealistische achtergrond. Hennie van Vliet becommentarieerde de samenleving en vroeg zich niet af of het niet tijd werd voor het Human Liberation Front om mensen te bevrijden uit flats.

Shirin Reis Zadeh toonde in een kunstig getekend drieluik een Iraanse interpretatie op het genoemde thema. En van totaal andere orde ging Marcel Herms genadeloos tekeer in een vijfluik, waarin de macht van het varken aan de kaak werd gesteld.

Verontrustend was de film van Jan Kees Helms met muziek van JHACK (Al Conroy en Jan Kees Helms), waarin de vacht van een dier ruw werd onderbroken door beelden van een smakelijke hamburger.

Al met al, een zeer geslaagde afsluiting van het seizoen. Volgend jaar komt De Werkplaats met een ander concept, waarin work-on-progress aan de hand van deel esxposities getoond zal worden. Meer informatie zal hierover volgen.


https://plus.google.com/photos/113249127673394330123/albums/5812221212071686097


Jan Kees Helms : Met huid en haar from jankeeshelms on Vimeo.

1 opmerking:

  1. Mooi dat het een succes was!
    Ik ben benieuwd naar de plannen voor volgend jaar.

    BeantwoordenVerwijderen