maandag 16 september 2013

Veel belangstelling voor overvloedige expositie


Het was druk in de stad, veel mensen liepen rond voor de koopzondag, Open Monumentendag en de KunstKijkRoute. Deze overvloed aan activiteiten leidt meestal niet tot grote aanloop van bezoekers naar De Werkplaats, maar niets is minder waar... We hebben net de teller van 100 bezoekers niet weten te bereiken.

Het werk van Manne Mannes, waarin spaghetti etende dames het leidend onderwerp is, oogstte veel bewondering en verrassing. De flitsende video van Jan Kees Helms met Nicole Bruynzeel in de hoofdrol bevatte dusdanig veel beelden dat de soundtrack met minimale pianomuziek van Boris de hartslag van Nicole verbeeldde.

Het persoonlijk portret van Anja Claassen opgebouwd uit pillenstrips had een opzienbarende mengeling tussen Afrikaanse kunst en de klassieke verbeelding van het apothekerssymbool. Hennie van Vliet wist met een minimale foto, de beklemmende sfeer van een voormalig oorlogsveld weg te laten, door de poëtische benadering van het korenveld.

https://plus.google.com/113249127673394330123/posts/CdBDqULbpsYJan Kees Helms - Hoorn des Overvloeds from jankeeshelms on Vimeo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten