maandag 18 juni 2012

Face the pokerface

Amersfoort was aan het bruisen op zondag 17 juni 2012. Er was veel te doen, zoals Struinen door de Tuinen, Wagenspeeldag en ga maar door. Veel bezoekers wisten De Werkplaats te vinden en werden getrakteerd en geconfronteerd met vijf verschillende interpretaties van het thema Pokerface.

Beatrice Morabito fotografeert haarzelf met de iPhone en verbeeldt typische vrouwenbeelden, maar toont zijn een Pokerface of een Duckface. Whatever it may be... een zekere sensuele blik wisselt de koude blik af.

Hennie van Viet nam het Pokerface van de gangster stevig onder de loep en liet zien dat je ook zonder pistool je mannetje kan staan.

Alejandra Slutzky pakte het internationale Pokerface van de Occupy-beweging als uitgangspunt en kwam terug bij de basis, de liefde voor je hart en kind.

De zelfportretten en de ontwikkeling naar een schilderij van Kirsten König namen een centrale rol in de ruimte en door de indringende poging om gevoel uit te schakelen, leverde deze beelden veel spanning op.

Hetzelfde gold voor de korte film van Jan Kees Helms met muziek van JHACK, waarin een uiterlijk onbewogen jonge vrouw strak de camera inkijkt, maar wat bevindt zich achter de vensters van haar ziel??
Jan Kees Helms - Pokerface from jankeeshelms on Vimeo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten