woensdag 5 januari 2011

Lege Ruimte < > Ruime Leegte

Veel mensen zijn op zoek naar rust en leegte in deze drukke hectische tijden. Maar is er nog ruimte om de leegte te vinden? Deze vragen en meer zullen aan bod komen in de eerste expositie van De Werkplaats in 2011.

In zijn audiovisuele kunst zoekt Zeno van den Broek naar een synergie van geluid, (video)kunst en architectuur. Centraal in het werk staan de hedendaagse stedelijke omgeving en immersieve ervaring van ruimte. Op 16 januari zal hij het audiovisuele werk 'inner - outer' vertonen, een video over netwerken en het vacuüm dat gecreëerd wordt bij het verlies van enig tijdsbesef, doel of context. De video toont de schoonheid van ongecontroleerde momenten en het beklemmende van de leegte.


Jan Kees Helms heeft een korte film gemaakt met muziek van Machinist, het audio-project van Zeno van Den Broek. De film verbeeldt de onrust in het hoofd die merkbaar wordt wanneer er pogingen worden gedaan om de gedachten te minimaliseren.

Een kale vloer, vervallen muren: Kirsten König gebruikte ditmaal behang als basismateriaal om de lege ruimte aan te kleden - en zichzelf.

De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 KD Amersfoort

Expositie:
zondag 16 januari 2011 van 14 - 17 uur (tijdens de KunstKijkRoute)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten