donderdag 8 april 2010

Groen als Gras

Onder mijne voeten 'k Heb verloren m'n beste vriend 'k Zal hem zoeken moeten...'

Maandelijks organiseren Jan Kees Helms, Kirsten König en Baukje Rienks een expositie tijdens de Kunst Kijk Route aan de hand van een thema. De expositie wordt samengesteld met gastexposanten en is slechts drie uur te bezichtigen. Het gaat hen om de samenstelling en verbinding welke er is op dat moment. De lente is begonnen, dus tijd voor “Groen als Gras” en de KunstKoopRoute.


Prins Willem Alexanderschool – Groep 8
Scholieren hebben acht korte filmpjes gemaakt door middel van fotografie onder begeleiding van Jan Kees Helms. Deze kersverse kunstwerken zullen tijdens de KunstKijkRoute getoond worden.

Hennie van Vliet
Hennie is jarenlang fotograaf en lid van fotogroep Deeez! Details vallen hem op en belicht ze met een heldere beeldtaal.
“ Groen als gras, was ik, ik wist niet hoe het was.
Nu al begint het vergeten, herinneringen, verboden te betreden.”
“ Groen als gras, was ik, zo fel groen.
Met de schaduwen had ik , dacht ik, niets van doen.”

Rattawud Srivisut
Rattawud is een in Nederland woonachtige Thaise modeontwerper. Voor De Werkplaats heeft hij zich laten insprireren door ontluikende bloemen.
“Zo groen als gras… zo fris als een lentebries…die mijn jurken doen bewegen als ontluikende bloemen, blad over blad… met heldere kleuren…proef de lente!”

Jan Kees Helms
Als een koning troont de mens zich boven het veld, speurend naar bewegingen en prooi. De afstand is groot, maar overbrugbaar door een voortsnelle stuk metaal die het warme vlees zal raken. Een korte film bestaande uit foto’s en fieldrecordings.

Kirsten König
Kirsten König heeft haar kindertijd nooit helemáál achter zich gelaten en dat komt voor het thema 'Groen als gras' goed uit. Haar portretjes op basis van kinderherinneringen willen stuk voor stuk voor een 'oh ja'-moment zorgen.

Baukje Rienks
Sneeuwwit, rood bloed, blauwe lucht en zo groen als gras. Meestal kloppen deze pleonasmen wel met het ideaalbeeld in je hoofd. De werkelijkheid is anders. De sneeuw langs de kant van de weg is grijs, gestold bloed is bijna zwart, de lucht is vaak grauw en het gras is soms geel. Het verschil tussen ideaal en werkelijkheid vertaalt Baukje naïef in een serie ‘bewogen’ foto’s waarbij kleur de boventoon voert.

KunstKoopRoute
Tijdens de eerste kunstkooproute is er eveneens werk te koop met korting, kleine kunstwerkjes van 15x15 cm voor 46 euro en je kan een fotografisch portret laten maken door Jan Kees Helms voor slecht 40 euro.

Zondag 18 april 2010 van 14 – 17 uur

De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 KD Amersfoort
http://dewerkplaats.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten