dinsdag 2 maart 2010

Hand in eigen Boezem

Tijd voor introspectie, tijd voor bekentenissen, tijd voor herstellen, tijd voor ....

Kirsten König: Tijd voor 'Ontboezemingen'
Na de hand in eigen boezem te hebben gestoken, werkt Kirsten
König – opnieuw met gemengde technieken – aan enkele achter glas gevangen kwetsbare ontboezemingen (waarvan ze nu al denkt dat ze ze beter niet kan doen).

Jan Kees Helms en Fever Spoor: Tijd voor vervreemding
De hand wordt letterlijk in eigen boezem gestoken in de korte film van Jan Kees Helms met krakende muziek van Fever Spoor.

Alejandra Slutkzy en Jan Kees Helms: Tijd voor Introboezem
Een torso van borsten wordt bekleed met bekleed met gedachten waarvan niemand het bestaan wist.

Baukje Rienks: Tijd voor vallen en opstaan
Aan de hand van dagboekcollages puzzel ik met mijn verzamelingen en teveel aan inspiratie. Ik erken: ordenen en structuur aanbrengen is een doel op zich en geen middel. Ik hol steeds -wel - met andere snelheid, maar toch, in dezelfde valkuil, verlies weer het overzicht en begin opnieuw. Ik had topsporter moeten worden, oefenen, herhalen, vallen en opstaan hadden me vast ver gebracht.

Ellen Faber: Tijd voor introspectie
Zijn wij mensen niet geneigd de schuld van een omstandigheid bij anderen te zoeken? Laten we de hand in eigen boezem steken!
De hand in eigen boezem steken betekent voor mij; bij mezelf nagaan wat ik in mijn denken over een ander kan veranderen in plaasts van ervan uit te gaan dat de oplossing ligt bij het veranderen van die ander. Hafiz, een Persische dichter die veel liefdespoëzie schreef maakte een gedicht over de waarheid. De waarheid wordt niet gekend door uitgesproken woorden maar door het hart.

I have a thousand brilliant lies for the question; 'How are you?'

I have a thousand brilliant lies for the question :'What is God?'
If you think that the truth can be known from words,
if you think that the sun and ocean can pass through that tiny opening called the mouth, someone should start laughing, someone should start wildly laughing.
Hafiz

Een hart van zeep met de woorden; 'How can I be more loving?' Het lichte hart is zwart van schuld gedachten. Kunnen die weggewassen worden? Een rijstpapieren omslag met uitgesneden dichtregels. Het licht valt door de woorden. De woorden bevatten de waarheid niet maar het licht wel.


CD presentatie: 15:00 uur
Fever Spoor en Post Mortem presenteren hun split-cd uitgebracht op het label Lor Tapes met hergebruikte opnames.

De Werkplaats
Valkestraat 6
3811 KD Amersfoort

Open: 21 maart 2010 van 14 - 17 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten