zaterdag 6 juni 2009

De Werkplaats op de Parade

ANYpark is een project van de geluidskunstenaars Billy Gomberg uit New York en Jan Kees Helms uit Amersfoort. In het kader van Dag van het Park wilde Jan Kees Helms een geluidscollage maken over de invloed van de mens op de natuur. Geïnspireerd door het project ANYtime was hij eveneens geïnteresseerd in de geluiden en beelden van parken in New York, gehoord en gezien door een bewoner van deze stad.

Via MySpace heeft hij Billy Gomberg uitgenodigd voor dit onderzoek en beide zijn opnames gaan maken in diverse parken in hun eigen stad en hebben deze via internet met elkaar uitgewisseld. Vervolgens heeft Jan Kees hiervan een compositie gemaakt, welke over en weer verder is uitgewerkt.

Het eindresultaat zal vanaf 7 juni (Dag van het Park) te beluisteren zijn in de tent van ANYtime op verschillende manieren. Eveneens zal er een video te zien zijn met beelden van Amersfoort en New York. Naast deze presentaties zal er c.d. worden uitgegeven op 7 juni door het label Lor Tapes, een van oorsprong eigen beheer cassettelabel, die met deze nieuwe release een start maakt met het uitgeven van c.d.'s met experimentele muziek en geluidscollages.

Bij de presentatie op 7 juni van de geluidscollage en video ANYpark zullen nog twee andere kunstenaars van van de partij zijn. De kunstenaars van expositieruimte 'De Werkplaats' Ariën Bakker en Kirsten König snijden voor de opening tijdens de Dag van het Park wel heel smakelijk thema aan: de picknick in het park. In de ANYtime tent op de Parade zal op een picknickkleed vol mieren, appetijtelijke toetjes prijken die langzaam maar zeker zullen gaan smelten. In luchtdichte potten zijn gevonden materialen uit parken van New York en Amersfoort op sterk water gezet. Wat zal er overblijven van deze overheerlijke toetjes en wanneer is het feest voorbij?

ANYpark met Billy Gomberg, Jan Kees Helms, Ariën Bakker en Kirsten König.
ANYtime tent op De Parade in Amersfoort
7 juni 2009 tussen 16 en 18 uur met live - Skype verbinding met Billy Gomberg in New York.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten